NYHETSARKIV

NYHETsarkiv

Her finnes tidligere meldinger og klubbmøtereferater:

26. september 2018 - Klubbmøte:
Minnestund: 
Det ble holdt ett minutts stillhet for å minnes klubbmedlem Ansgar Johannessen som gikk bort sist søndag. Samtidig ble klubbmedlem Fredrik Oxaal i innlemmede Hafrsfjord RK hedret - han gikk også bort for noen dager siden og var en av grunnleggerne av klubben.

Påminnelser: Det ble minnet om påmelding til fellesturen til Riga til våren og Lutefiskaften 21. november - se info under for begge. 

Møtets hovedtema: "Digitalisering av Johan Sverdrup-feltet" ved Trine Svalestad, leder digitalisering i Johan Sverdrup-prosjektet i Equinor.
 • Trine er jurist av utdannelse og har rundt ti år bak seg i Statoil/Equinor. Hun har hatt varierende roller i selskapet fra kontrakt & innkjøp til teknologiledelse og nå leder for digitalisering. Hun arbeidet tidligere i advokatfirma.
 • Hun innledet med å minne om Johan Sverdrup-feltets størrelse og store betydning for landet inkludert den norske statskassen. Feltet ventes å ha en levetid på 50 år. Utbyggingen er beregnet å koste 88 milliarder kroner.
 • Feltet skal være "the latest & the greatest" innen digitalisering og vil bruke det siste innen teknologi og arbeidsprosesser for å øke effektivitet, dvs. maksimere produksjon, redusere driftskostnader og bedre sikkerhet.
 • Arbeidsoppgaver søkes automatisert ved bruk av måleutstyr, kommunikasjonsutstyr, dataprosessering og simulering samt innføring av nye arbeidsprosesser. Papir og blyant vil erstattes med nettbrett og lignende utstyr. Å gi folk nye roller er helt avgjørende for suksess.
 • Trine påpekte at digitalisering ikke er noen revolusjon - de fleste av oss er allerede svært digitaliserte i våre private liv med smarttelefoner, elektroniske aviser og netthandel. Det skulle bare mangle at ikke samme omstilling skulle skje i industrien!
 • Trine avsluttet med å minne om at teknologien ikke driver utviklingen, men folket som deltar. Ja, tenk det!
 • Et meget interessant innlegg - og godt fremført. Equinor er ingen sinke innen digitalisering! Rundt 30 medlemmer deltok på møtet.
              


20. september 2018 - Fellestur til Riga - "Vårens vakreste eventyr":
Som nevnt på klubbmøtet 19. september, se referat under, har Tur- og Aktivitetskomitéen foreslått at klubbens fellestur til våren går til Riga. Det er innhentet tilbud for avreise med fly fra Sola tirsdag 30. april kl. 18:55 (ankomst Riga kl. 22:10) og retur fra Riga lørdag 4. mai kl. 17:00 (ankomst Sola kl. 18:20). Tilbudet omfatter også lokal transport, hotell, tre måltider daglig, sightseeing, operabesøk (Svanesjøen) og mer. Prisene for dette som en "all inclusive"-pakke er kr 9.500 per person i dobbeltrom og kr 11.900 per person i enkeltrom. Det er forhåndsbestilt 30 plasser, så prinsippet om "førstemann til mølla" gjelder.

Påmelding, stadig med frist 15. oktober, skjer direkte til reisebyrået. Vår kontakt heter Petra Humppila Nordbø, som har telefon 5121 0700 og holder til i Breigata 13 i Stavanger. Det enkleste er å sende henne påmelding via epost: petra@selectcollection.no
 

Påmeldingen skal inneholde: Fullt navn på den reisende og evt. ledsager, epostadresse, mobilnummer og hjemmeadresse. 


            


Se forøvrig eposter fra Anders (Monsen) med foreløpig reiseprogram og flere detaljer om turen samt vedlegg med beskrivelse av reisemålet.

Bli med og la dette bli "vårens vakreste eventyr" - for klubben vår!

19. september - Klubbmøte:
Vårens fellestur - til Riga: 
Tur- og Aktivitetskomitéen informerte kort om vårens fellestur, som er under planlegging: Reisemål er Riga med avreise med fly fra Sola på kvelden 30. april og hjemkomst lørdag 4. mai. Det legges opp til et innholdsrikt program med bl.a. operaforestilling. Innlosjering vil være på femstjerners hotell. Det er satt sammen en reisepakke som er nær på "all inclusive", dvs. med reise, lokal transport, hotell og tre måltider daglig - til pris av kr. 9.500 per person i dobbeltrom og et tillegg for enkeltrom. Mer informasjon kommer via epost med 15. oktober som frist for påmelding.

Lutefiskaften: 
Det er bestilt bord på Gaffel & Karaffel til onsdag 21. november. Påmelding startet på kveldens møte - det kommer invitasjon til alle via epost. 

Møtets hovedtema: "Smarte folk og smarte samfunn" ved Gunnar E. Crawford, smartbysjef i Stavanger kommune
 • Gunnar har bakgrunn fra Lyse og tiltrådte stilling som smartbysjef for et år siden. Han leder en gruppe på fire personer, som har som oppgave å definere behov og løsninger for å ta i bruk smarte (digitale) løsninger i de kommunale tjenestene.
 • Et veikart for digitalisering av kommunens tjenester er utarbeidet med bred politisk støtte. Planen er regionorientert, dvs. den skal ikke kun gjelde for Stavanger kommune, men legger opp til samarbeid med nabokommunene for samordnede løsninger.
 • Hoveddrivere i arbeidet er ny teknologi, samarbeid & partnerskap og innbyggerinvolvering. Initiativet henvender seg til fem områder, nemlig helse & velferd, utdanning & kunnskap, energi, klima & miljø, urban kunst og styring & demokrati.
 • I øyeblikket er 41 prosjekter definert, som smarte gatesluk (overvåkning), smarte byskilt (dynamiske veivisere), smarte busskur (med dynamisk informasjon og ladepunkter for mobiltelefoner), app for byturer (med mye informasjon), bestillingstjenester for bruk av kommunale lokaler, sanntidsmåling av temperaturer på utvalgte badesteder, lyktestolpelading for elbil og GPS-baserte løsninger som erstatning for veibommer (!).
 • Et meget interessant innlegg - og meget godt fremført. Kommunen er ingen sinke i digitalisering! Nesten 30 medlemmer deltok på møtet.
              

12. september - Klubbmøte:
Møtets hovedtema: "Digitaliseringens bakside" ved Ingvild Østgaard, nylig tiltrådt i stilling som Storyteller hos Ostehuset AS:
 • Ingvild er opprinnelig fra Dalsbygda og har mange års erfaring som budeie (!) og senere mer enn tyve år innen reiseliv, informasjonsformidling og hotelldrift hovedsaklig i Stavangerområdet. 
 • Vi fikk en kort gjennomgang av de mest brukte sosiale medier, dvs. FaceBook, SnapChat, YouTube, Instagram, LinkedIn, Twitter, Google+, Pinterest og blogging med kommentarer om den stadig økende betydningen disse har hva angår kommunikasjon, reklame og påvirkning.
 • Det fremgikk at klubbens medlemmer ikke er ivrige brukere av slike medier, men ble likevel advart mot å legge ut informasjon som kunne være kompromiterende, støtende eller uheldig på andre måter. Trump og Listhaug ble nevnt som eksempler.
 • Det ble gitt en del kommentarer som spente fra personvern og sikkerhet til kunstig intelligens (AI) og roboter inkludert førerløse busser.
 • Et interessant innlegg til ettertanke og inspirasjon - med både muligheter og trusler! Vel 20 medlemmer deltok på møtet.
            

5. september - Klubbkveld:
 • Treminuttersinnlegg: Klubbmedlem Torbjørn Fjelland fortalte om erfaringer ved avslutning av leasingkontrakt for bil i disse mangfoldige drivstofftider. Han anbefalte å være spesielt aktsom for å unngå ublu prising for slitasje og småskader.
 • Hovedinnlegg - "Hva har formet meg": Klubbmedlem Ivar Klausen fortalte om livsformende tildragelser gjennom livet fra sin aspiranttid som sykkelreparatør på Moi til medisinsk embedseksamen i Oslo/Bergen med påfølgende karriere som lege. Hans hovedbudskap var å aldri ta på seg mer enn man evnet.
 • Det ble avholdt lotteri med digital loddtrekning og lykkelige vinnere.
 • Etter møtet gikk 10-15 medlemmer til et nærliggende "vannhull" for ettertanke og sosialt samvær.
2. september - Distriktskonferansen 2018 - Voss:
Arna RK arrangerer årets Distriktskonferanse for vårt Distrikt 2250 - på Fleischers Hotell på Voss fra 5. til 7. oktober. Alle medlemmer er velkommen til å delta i et spennende program blant trivelige Rotaryvenner. Se innbydelse, program og påmeldingsskjema i epost fra Presidenten sendt ut 2. september.

30. august 2018 - Kirkens Bymisjons årlige grillaften: 
Klubben deltok på Bymisjonens årlige grillaften utenfor St. Petri kirke 30. august representert ved Ove Huus, Donald Proven og Reidulf Klovning ved grillen og Inger Aase, Ellinor Bryne og Siri Malmstrøm med utlevering. Det var stor deltakelse i godt vær!

      

29. august - Oppstartsmøte Rotaryåret 2018/2019:
 • Møtet ble innledet med en kort minnestund for Nils Petter Berg, som uventet gikk bort 12. august. Vi har alle mistet en god venn og Rotary et engasjert medlem.
 • Det ble holdt ekstraordinært årsmøte for valg av nytt styremedlem. Oddmund Haugland ble valgt med  Sigmund Hatløy vara.
 • Det var et innlegg om Tur- og aktivitetskomitéens tanker: Lutefiskaften, nyttårskonsert og vårtur - Aberdeen, Berlin eller Riga er mulige mål.
 • Bård Owe Bakken ble formelt opptatt som klubbens femte nye medlem på kort tid. Like før sommeren ble Ragny Bergesen, Erlend Jordal, Bjørg Ellen Hauge og Jannike Cappelen tatt opp. Velkommen alle sammen!
              

28. august - Rotary International Convention 2019 - Hamburg:
Konferansen er åpen for alle medlemmer. Interesserte bes kontakte Presidenten for påmelding og avklaring av praktiske forhold for turen.

For informasjon om selve konferansen: http://www.riconvention.org/en/hamburg/convention-promotion

25. august 2018 - Rotary Youth Exchange:
Klubben tar i år mot en utvekslingstudent fra Brasil. Det skjer i samarbeid med Stavanger RK og Sola RK. Studenten heter Maria og er fra fra Brasil. Hun kom til Stavanger 13. august og ble mottatt av en stor delegasjon på Sola flyplass bestående av de tre vertsfamiliene med barn samt klubbpresidentene for de tre klubbene. Maria skal være her i ett år og skal gå på St. Svithun VGS. Vil få anledning til å bli bedre kjent med henne senere, blant annet ved deltakelse i klubbmøte.
                                                                                     
      


 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Stavanger Søemandsforening
Adresse: Nedre Strandgate 17
Postnummer: 4006
Sted: Stavanger
Land: NO
Møtedag: Onsdag
Møtetid: 17:45:00
Møtespråk: no

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...